Η Q-SYS ανακοινώνει συμφωνία για την εξαγορά της Seervision

Η εξαγορά επιταχύνει τη στρατηγική, επεκτείνει τις έξυπνες λύσεις συνεργασίας και συνδυάζει εξαιρετικές ομάδες

COSTA MESA, Καλιφόρνια, ΖΥΡΙΧΗ και ΑΘΗΝΑ, (12 Ιουνίου 2023) - Η Q-SYS,  θυγατρική της QSC LLC, ανακοινώνει σήμερα την οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Seervision, πρωτοπόρου εταιρείας στον κλάδο του λογισμικού αυτοματισμού καμερών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη. Η εξαγορά επιταχύνει τη στρατηγική της Q-SYS για την ανάπτυξη και την παροχή μιας επεκτάσιμης και ευέλικτης πλατφόρμας λογισμικού με έξυπνη τεχνολογία ήχου, βίντεο και ελέγχου, η οποία υποστηρίζει ένα πλαίσιο ενοποιημένων επικοινωνιών & βιντεοδιασκέψεων  στην εποχή της μετα-πανδημικής υβριδικής εργασίας.

Το λογισμικό αυτοματοποίησης καμερών της Seervision συνδυάζει  την πολυετή έρευνα στον έλεγχο πολλαπλών καμερών με τη  μεγάλη τεχνογνωσία στη βελτιστοποίηση σε πραγματικό χρόνο, τη μηχανική μάθηση και τα μοντέλα πρόβλεψης κίνησης για την αυτόματη πρόβλεψη και καταγραφή  των κινήσεων ενός ατόμου. Με απρόσκοπτη ενσωμάτωση στα υπάρχοντα Οπτικοακουστικά και ΤΠ οικοσυστήματα, το λογισμικό μπορεί να ελέγχει πολλαπλές κάμερες με κατακόρυφη περιστροφική κίνηση (pan-tilt-zoom) (PTZ) μέσω ομαλών κινήσεων broadcast ποιότητας που ανταγωνίζονται τις δυνατότητες των καμερών που χειρίζονται άνθρωποι, παρέχοντας έτσι μια πλήρη  εμπειρία συνεργασίας και θέασης. Όπως και με την πλατφόρμα που βασίζεται στο λογισμικό της Q-SYS, το λογισμικό της Seervision έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ανεξάρτητο από το υλικό και παρέχει πολλές μοναδικές δυνατότητες, όπως:

  • Αυτόματη αντίληψη σκηνής & αναγνώρισης προσώπων
    Χρησιμοποιώντας σήματα που βασίζονται στον ήχο και την όραση, η Seervision ενεργοποιεί αυτόνομα συγκεκριμένες ενέργειες και ροές εργασίας με βάση τη θέση του ατόμου στο δωμάτιο. Αυτή η δυναμική τεχνολογία κατανόησης της σκηνής είναι μοναδική στη Seervision και επιτρέπει μια πραγματικά αυτοματοποιημένη και απρόσκοπτη λειτουργία.
     
  • Λειτουργία κάμερας με υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης με προσαρμοζόμενη  Ολόσωμη ανίχνευση και ιχνηλάτηση     (Full body detection and tracking)
     Η προηγμένη αυτόματη ιχνηλάτηση  της Seervision αναγνωρίζει και εντοπίζει   το αντικείμενο  με βάση την  ολόσωμη αναγνώριση, δημιουργώντας μια μοναδική οπτική ταυτότητα για κάθε ανιχνευόμενο αντικείμενο από πολλαπλά σημεία αναφοράς, αυξάνοντας την αξιοπιστία και τη δυναμικότητα σε σύγκριση με εναλλακτικές λύσεις εντοπισμού  κίνησης.

Οι μοναδικές λύσεις λογισμικού της Seervision αυτοματοποιούν τις ροές εργασίας παραγωγής βίντεο σε πολλούς τομείς και περιπτώσεις χρήσης, όπως αμφιθέατρα, αίθουσες συνεδριάσεων, αίθουσες διδασκαλίας και χώροι διδασκαλίας, ευέλικτες αίθουσες, μεγάλες αίθουσες συνεδριάσεων, σκηνές, χώροι εκδηλώσεων και στούντιο. Συγκεκριμένα παραδείγματα εφαρμογών που χρησιμοποιούνται σήμερα περιλαμβάνουν:

  • Δυναμική κατανόηση σκηνής που μεταμορφώνει την υβριδική συνεργασία
    Η πλατφόρμα της Seervision συνδυάζει δικτυακούς  ενεργοποιητές οπτικοακουστικών μέσων με κορυφαία αυτόματη σκόπευση των καμερών με κατακόρυφη περιστροφική κίνηση (PTZ) προκειμένου να επιτρέπεται η πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία πολλαπλών καμερών για τηλεδιασκέψεις και χώρους με μεγάλη απήχηση. Η κατανόηση σκηνής της Seervision χρησιμοποιεί οπτικές εισόδους  για να δώσει στις κάμερες PTZ και σε οποιαδήποτε συσκευή σε μια  οπτικοακουστική  εγκατάσταση τη δυνατότητα να βλέπουν και να αντιδρούν ζωντανά στη δραστηριότητα που συμβαίνει στην αίθουσα. Η Seervision προσαρμόζει τη λήψη και καδράρει τέλεια το  άτομο ακόμη και σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, διατηρώντας όλα τα αντικείμενα   που προβάλλονται στο ίδιο μέγεθος χωρίς την ανάγκη για σταθερές τιμές ζουμ ή προκαθορισμένες ρυθμίσεις.
     
  • Απλοποιημένη λειτουργία και αυξημένη συμμετοχή  στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση
    Σε εφαρμογές παρουσίασης ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η λύση της Seervision παρέχει υψηλής ποιότητας, δυναμικό περιεχόμενο βίντεο που προσφέρει καλύτερη εμπειρία και αυξάνει τη συμμετοχή  των συμμετεχόντων και των σπουδαστών σε απομακρυσμένα ή υβριδικά περιβάλλοντα. Οι λειτουργίες ζώνης ενεργοποίησης (trigger zone)  και ζώνης εντοπισμού (Tracking zone)  της Seervision, σε συνδυασμό με τον έξυπνο έλεγχο και τον εντοπισμό   της κάμερας πλήρους σωματικής  απεικόνισης , επιτρέπουν στις κάμερες να ακολουθούν αυτόνομα  ένα θέμα  και να το καδράρουν σωστά ή και στον πίνακα, εξασφαλίζοντας μια εμπειρία χωρίς άγχος για τον παρουσιαστή ή τον διδάσκοντα.

"Το φαινόμενο της υβριδικής εργασίας, οι απαιτήσεις "ικανοποίησης της ισότητας", ο έλεγχος πολλαπλών καμερών και η αυτοματοποίηση της ροής εργασίας, μαζί με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης για οπτικοακουστικές  εφαρμογές αποτελούν μερικές από τις πλέον δυναμικές και συναρπαστικές ευκαιρίες σήμερα και στο μέλλον", αναφέρει  ο Joe Pham, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της QSC.

"Η ηγετική θέση στην τεχνολογία της  Τεχνικής νοημοσύνης θα είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση  και την παρουσίαση στη  νέα εποχή της καινοτομίας  μέσα από την  εμπειρία της Τεχνητής νοημοσύνης  και θεωρούμε  ότι η Seervision αποτελεί βασικό τεχνολογικό πυλώνα για την ενεργοποίηση αυτού του μέλλοντος. Η εν λόγω  εξαγορά δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για την Q-SYS και τους συνεργάτες μας προκειμένου  να δημιουργήσουν και να προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες προσωπικής, απομακρυσμένης και υβριδικής συνεργασίας σε πολλές διαφορετικές αγορές και εφαρμογές,  στο παρόν και στο μέλλον. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για τις μελλοντικές ευκαιρίες ".

Στο πλαίσιο της εξαγοράς, οι ιδρυτές και η 19μελής ομάδα της Seervision στη Ζυρίχη και την Αθήνα θα ενταχθούν στην Q-SYS.

"Το να κάνουμε  πιο έξυπνη την Οπτικοακουστική , καινοτομώντας στο επίπεδο του λογισμικού, είναι μέρος του DNA μας",  αναφέρει ο Jatan Shah, Πρόεδρος και  Διοικητικός Γενικός Διευθυντής  της QSC. "Η ομάδα της Seervision είναι αποδεδειγμένα καινοτόμοι και κορυφαίοι τεχνικοί επαγγελματίες με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία σε πολλούς στρατηγικούς τεχνολογικούς τομείς, όπως βίντεο, υπολογιστική όραση και απεικόνιση, μηχανική μάθηση, πρόβλεψη κίνησης και έλεγχος σε πραγματικό χρόνο, υπολογιστικό νέφος και εικονικοποίηση (Cloud & Virtualization). Ο συνδυασμός της Q-SYS και της Seervision θα συγκεντρώσει τους πιο ταλαντούχους  μηχανικούς , την τεχνολογία και τους πόρους του κλάδου για τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας οπτικοακουστικών  λύσεων υψηλής απόδοσης που θα θέσουν νέο πήχη για τον κλάδο μας. Είμαι πέρα για πέρα ενθουσιασμένος που αυτή η εντυπωσιακή ομάδα θα  αποτελέσει τμήμα  της Q-SYS και μαζί είμαστε στην κατάλληλη θέση  ώστε να προχωρήσουμε στο επαναπροσδιορισμό  της έξυπνης συνεργασίας μέσω βίντεο σε πολλαπλές εφαρμογές".

"Ξεκινάμε ένα συναρπαστικό ταξίδι καθώς ενωνόμαστε με την ομάδα της Q-SYS", αναφέρει ο Νίκος Καριώτογλου, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Seervision. "Πιστεύουμε ότι αυτή η εξαγορά σηματοδοτεί μια  σημαντική  στιγμή στην εξέλιξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας  προς ένα μέλλον που θα ορίζεται από ευφυείς και επεκτάσιμες οπτικοακουστικές πλατφόρμες λογισμικού. Μαζί με την Q-SYS, οραματιζόμαστε ένα ανοιχτό οικοσύστημα που θα προάγει την καινοτομία και θα παρέχει νέες δυνατότητες και λύσεις στις διαφορετικές αγορές και τους πελάτες μας. Μας περιμένει μία συναρπαστική εποχή  και είμαστε έτοιμοι να διαμορφώσουμε το μέλλον της  οπτικοακουστικής τεχνολογίας ".

Η αγοραπωλησία  αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 30 ημερών, με την επιφύλαξη των εγκρίσεων των ρυθμιστικών αρχών και άλλων συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης.

Σχετικά με την Q-SYS
Κάντε την Οπτικοακουστική  πιο έξυπνη. Η Q-SYS είναι  μια διαχειρίσιμη από το cloud πλατφόρμα ήχου, βίντεο και ελέγχου (AV&C) που βασίζεται σε μια σύγχρονη, βασισμένη σε πρότυπα αρχιτεκτονική ΤΠ. Από την ίδρυσή της το 2009, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εξατομικευμένες, συνδεδεμένες και ελκυστικές οπτικοακουστικές εμπειρίες .  Με σταθερές λύσεις σε εταιρείες, εκπαίδευση, φιλοξενία, χώρους και εκδηλώσεις, κινηματογράφο, δημόσιο, υγειονομική περίθαλψη και μεταφορές, η Q-SYS επαναπροσδιορίζει  το τι είναι εφικτό σε σχέση με τις  ζωντανές και εικονικές εμπειρίες, ενώνοντας συνεργάτες υλικού και λογισμικού, προγραμματιστές και δημιουργούς.

Σχετικά με τη Seervision
Η Seervision με βάση τη Ζυρίζη και την Αθήνα αποτελεί ένα κορυφαίο πάροχο λύσεων λογισμικού αυτοματοποίησης καμερών που υποστηρίζεται από την πιο σύγχρονη τεχνολογία Τεχνητής νοημοσύνης . Με τους προηγμένους αλγορίθμους της Seervision, οι κάμερες PTZ και οι κάμερες ραδιοτηλεοπτικής λήψεως  μπορούν να  παρακολουθούν   και να ακολουθούν αυτόματα τη ζωντανή δράση, παρέχοντας μια απρόσκοπτη εμπειρία θέασης που ανταγωνίζεται τις κάμερες που χειρίζονται άνθρωποι. Η εταιρεία είναι ευρέως αναγνωρισμένη για τη δέσμευσή της στην παροχή καινοτόμων λύσεων που ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των κλάδων μετάδοσης  ΤΠ  καθώς και του οπτικοακουστικού  κλάδου . Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Seervision και την τεχνολογία αυτοματοποίησης καμερών, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.seervision.com/technology.

Για περισσότερες πληροφορίες
Επικοινωνία με τον Τύπο της QSC

Kristine Fowler | Διευθύντρια ψηφιακού μάρκετινγκ και παγκόσμιας επικοινωνίας
714.624.4527 | Email: [email protected] | www.qsys.com

Επικοινωνία με τον  Τύπο (Ευρώπη Μέση Ανατολή Αφρική & Νότια Ασία):
Sandra Rothe | Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
+49 7261 6595 372 | Email: [email protected] | www.qsys.com